Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Ostbröd med eller utan fyllning.

Ostbröd med eller utan fyllning.   Detta behöver du:    3 ½ dl vatten 1 dl mjölk 25 g jäst 1 tsk honung 1 msk salt Olivolja Oregano 10 dl mjöl 1 paket riv ost ½ Feta ost paket   Smula ner jästen i en stor skål. Smält smöret, häll i mjölken och honungen. Ta av när det är fingervarmt. Häll i lite av den varma ”röran” i skålen med jäst. Rör runt så jästen löser upp sig.  Häll sedan i allt från röran. Häll i vattnet och även saltet. Häll i mjölet, häll inte i allt på en gång utan lite åt gången. Det varierar per gång hur mycket exakt man behöver. Häll upp mjöl på bänken och knoda till degen så den blir ”fast”. Sedan ner med den i skålen igen och låt stå och jäsa i 1 timme. Om du ska ha fyllning: Kavla ut degen så den blir som en lång rektangel. Blanda ihop feta osten med den vanliga rivna osten, och oreganon. Häll osten längs mitten av rektangeln. Vik över översta delen, sen nedersta. Låt stå och jäsa i 30 minuter till Pensla sedan med ägg blandat med lite olivolja. Ska du inte ha fyllning hoppar du över steg 7 och enbart formar det till ett bröd. Låt ävend etta stå och jäsa 30 minuter till. Pensla sedan det med ägg och olivolja blandat. Lägg sedan på rivosten. Strö även över lite oregano. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter på 220 grader. Det ska ha en fin gyllenbrun färg när det är klart Brödet på bilden är med fyllning därav den märkliga formen.     Ett vanligt ostbröd utan fyllning.   Det blir skillnad på formen beroende på vilket man ska göra.

Föregående inlägg

Bullar med vallmofrö.

Nästa inlägg

Hemlagade köttbullar och potatismos.

Till bloggens startsida

Min blogg