Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Köttgryta lagad i en lergryta.

Kryddig köttgryta.   Du behöver: 600 gram grytbitar (nöt) 1 röd paprika 2 gula lökar 1 burk krossade tomater 3 dl vatten 1 dl rött vin blandat med 2 msk vinäger 3 vitlöksklyftor 1 köttbuljongtärning 2 morötter 2 st lagerblad 1 msk oreganokrydda Svartpeppar - Lagom mängd Salt – Lagom mängd Paprikapulver 2 msk Allkrydda 2 msk     Såhär gör du: Lägg lergrytan i kallt vattenbad Alltså häll vatten i både överdel och underdel. Låt stå 45 minuter. Efter det häller du ut vattnet, och nu kan du börja använda den.   Hacka alla grönsakerna i mindre bitar. Inte för smått, det ska vara tuggmotstånd kvar. Pressa vitlökarna. Lägg sedan allt detta i lergrytan. Häll i: Krossade tomater, vinet med vinägern, och vattnet.   Stek sedan köttet så det får lite stekyta. Enbart på låg värme i max 5 minuter. Lägg sedan även i köttet i lergrytan.   Häll i alla kryddorna.   Rör runt så allting blandar sig! Ställ in grytan i ugnen när den är kall. Ställ sedan värmen på 150 grader. Låt stå i cirka 1 ½ - 2 timmar.   Vill du inte ha "såsen" i grytan så tunn så spä den med lite majzena. Har du ej de så blanda mjöl o vatten istället och häll i!   Koka lite ris till, sedan är det färdigt att servera. (Går även bra att lägga i delad potatis i grytan), men lägg i när det är cirka 45 minuter kvar.  

Föregående inlägg

Champinjon soppa!

Nästa inlägg

Maten som serverades på midsommar!

Till bloggens startsida

Min blogg