Vegetarisk thaiköttfärssås
Hej loverssss!! Så har det återigen blivit dags föööör eeeettt VEGGIELICIOUS recept tjuuuhuuuuu! Idag tänkte jag lära er en av mina favorit-vardags-maty-fab-rätter! Den här är så bra eftersom det går att variera inni döden med exakt det en gillar osv! Här är iallefall min variant på vegetarisk thaiköttfärssås! Denna maträtt är så fröjdig för munnen och magen att det är ett skämt typ... allt som är gott i en och samma maträtt. Ja men bara laga den. Vi lagade storkok så mkt ingreds på bilderna, men här är recept för ca 3-4 pers: 1-2 st gullökröd chili efter smak1 st stor vitlöksklyfta1 bit färsk ingefära efter smak250 g quornfärs/soyafärs/valfri vegfärs hehe1 st grön paprika3 st normalstora morötter1/2 blomkålca 10 st champinjoner1 st färsk broccoli el frusen1 burk krossade tomater1 burk kokosmjölk1 matsked tomatpuré1 st grönsaksbuljong1 st kruka thaibasilika (hade inte vi då det var slut i affären men HA I DET!)sesamolja för stekningvalfria nudlar till serveringOch nu kör vi steg för steg, bild för bild *pedagogisk som eneeee*: Hacka lök, vitlök, chili och ingefära. I med detta i en panna med sesamolja på låg värme. Medan detta goonar runt sååååå..... ....Hackar du grönsaker!! Jätteenekelt ju. Ett tips är att bara halva champinjonerna eftersom de blir så innnniiii heeeelvvv**** goda när de får dra åt sig alla smaker i grytan. En annan grej jag vill understryka är att det verkligen är godast med grön paprika, iom att tex morötterna är lite söta så blir det himla bra med just grön paprika som är lite beskare i smaken! Tkr det blir föööör sött med både röd/gul paprika och annat sött... aa ni fattar! Någon ekologisk broccoli i grönsakshyllan hade de inte... som så ofta. Tur då att det fanns frusen! Funkar exakt lika bra i grytor!!!! :))))) Broccoli är så gott och nyttigt och bra och mmmmhhhh!!! ÄLSKAR BROCCOLI! I med färsen och grönsakerna, fräs runt det på medelhög värme, bara blanda runt thaaat sheeeit!! Häll efter kanske 3 min på 2 dl vatten och ha i din grönsaksbuljong samt tomatpuré, blanda runt. Låt koka upp och koka nästan bort vattnet. Sist men inte minsssttttt! Kokosmjölk och krossade tomater! Blanda, blanda! Just det! Salta och peppra får ni ej glömma heheheeee!!! OBS viktigt!! Såhär ser det ut sen! Tjoohooo! Och då kan du bara låta det sköta sig själv i några timmar, eller äta det direkt om du inte har tid och lalla runt liksom! Fint det där med valmöjligheter! Kuriosa: smakade bättre dagen efter också, så som det är med alla gryts! Vi åt tillsammans med risnudlar, tkr det eller glasnudlar är bäst men har även ätit det med spaghetti ngr ggr också! Ät och njut nu pussisar! Puss och kram!