blue cheese burger
Då var det dags igen för Linas Matkasse att fylla vår kyl med fina råvaror och inspirera oss med nya spännande recept! Ska börja laga recepten på riktigt imorgon eller i övermorgon. Många av huvudråvarorna som fisk/kalkon/färs kommer fryst och då är det bara att fortsätta hålla dem frysta. På så vis "sparar" vi middagar om vi vill laga något "eget" emellanåt. Blue cheese burger kändes härligt att starta veckan med. Kommer göra den på två olika vis eftersom vi har flera paket färs hemma. Idag på mitt vis med klyftpotatis, rysk yogurt, grönsaker och ketchup. På fredag lite lyxigare, enligt Linas recept. Blue cheese burger i bröd - med ugnsrostad morot och glaserad lök. Nedan ser ni övriga fyra rätter som vi ska laga dom kommande dagarna. Ser fram emot samtliga! Grillad fläskkarré med kimchi och ingefärsyoghurt Citronspaghetti med hasselnötter och ljummen broccoli- och ädelostsallad Torskfilé med caesardressad sallad och rostad potatis Kalkon- och vårlöksstroganoff med champinjoner Kvällens rätt var enkel och snabb att tillaga. Potatisen smaksattes med salt, peppar, paprikapulver samt olivolja. Biffarna var i ugnen samtidigt som potatisen - dem bestod av nötkött, en stor bit ädelost (pastöriserad) + lite salt och peppar. Kött från Dalsjöfors, inte ekologiskt men alltså närpdoducerat, blev väldigt överraskad över den superfina kvalitén på färsen!). Smaklig spis!