RECEPT - KYCKLING CASHEW
Är inne i period just nu när det står heeeelt still när det kommer till matlagning! Känns som jag och min kille äter samma sak varje vecka och man börjar verkligen tröttna.. I förrigår tänkte jag föreslå att vi bara skulle köpa hem thaimat men sen kom jag och tänka på att för något år sen lagade jag alltid min egna kyckling cashew. Självklart smakar den inte precis som när man köper på ett riktigt thaimatställe men denna gången blev den ovanligt god. Ni har önskat lite mer recept så här kommer ett supergott, enkelt och snabbt recept om man är sugen på thaimat i helgen! Här nedan kommer mitt recept med ungefärliga mått, jag höftar lite när jag lagat mat så smaka av och känn efter vad man skulle kunna ha mer eller mindre av. INGREDIENSER Ca 4 portioner - 1 st gul lök- 1st stor eller 2 små morötter- 1 st paprika- 1 st purjolök- 0,5 huvud broccoli- 2 st vitlöksklyfta- Ca 400g kyckling (går även bra med vegetariska alternativ så som tofu eller bara grönsakerna)- 100g cashewnötter (Jag gillar mycket nötter haha!)- 10 msk oystersås- 10 msk vatten- 1-2 msk ljus soja- En nypa socker- Salt och peppar efter smak- Ris till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Hacka/strimla alla grönsaker samt kycklingen (obs inte på samma skärbräda!!)2. Stek alla grönsaker på medelhög värme i lite olivolja.3. Under tiden grönsakerna blir tillagade, fräs vitlöken i en annan stekpanna tillsammans med kycklingen så att den får färg. Salta och peppra efter smak!4. När kycklingen är genomstekt så blanda ihop den med grönsakerna. 5. Tillsätt oystersås, vatten, soja, salt. Jag brukar även ta en nypa socker i för att balansera ut allt det salta. Låt stå ca 5 minuter på svag värme! Vill man ha mer ''sås'' blanda bara i mer oystersås och vatten.6. Lägg tillsist i cashewnötterna, jag rostade dom lite på sidan av i en torr stekpanna för att få lite yta. 7. Servera med ris! Jag använder alltid basmatiris, tycker det är godast och blir inte lika klibbigt som t.ex. jasminris. Vi använde även en riskokare denna gång och det blev så gott!