KANELBULLENS DAG - KANELBULLEKLADDKAKA!
Igår bakade jag något riktigt smaskigt inför kanelbullens dag som är idag! Stort tips om man är sugen på kanelbullar men kanske inte har tiden och orkar för att göra riktiga bullar :-) Klistrar in receptet här nedan och lite steg för steg bilder.. (Receptet kommer ursprungligen härifrån!) Du behöver: 200 g smör3 dl strösocker1 msk kardemumma (helst mortlad)4 ägg2 1/2 dl vetemjölFYLLNING25 g smör2 msk strösocker2 msk kanelPÅ KAKAN3 msk pärlsockerSteg 1:Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. 2. Smält smöret och låt det svalna något (om det inte har svalnat kan äggen koagulera). Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet och häll sedan i allt i en springform. 3. Smält smöret till fyllningen, blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel. 4. Häll fyllningen i en "tornadoform" över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle och strö över pärlsocker.Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den, låt kakan svalna i formen. KLAAART! Vi åt det tillsammans med vaniljvisp, så gott vart det! :-) Hade gärna tagit en bit nu men Jesper hade ner hela kakan i golvet imorse, sån otur!!Vi får se till att baka något annat gott i helgen istället! <3