3 HÖSTIGA MIDDAGSTIPS I HELGEN

För någon vecka sen frågade jag vad ni saknade för inlägg och några av er ville ha mer inlägg om mat. Så här kommer därför 3 recept jag lagade förra veckan. Ångrar verkligen att jag inte tog dessa bilder med kameran för hade sett finare och proffsigare ut men, men, ni får en bild av hur rätten är iallfall. Sen vill jag verkligen förtydliga att det inte hör till vanligheten att jag äter så mycket rött kött och äter så mycket ''fint'' kött. När jag var och handlade förra veckan var allt kött nedsatt i pris för att det skulle gå inom dom närmsta dagarna så därför köpte jag på mig lite hem. Dels för att det är så gott men också för att det var riktigt roligt att få testa laga sån typ av mat. Tycker verkligen det är så kul att experimentera och laga ny mat :-) Hoppas ni gillar det här inlägget! Det här receptet har jag hittat HÄR, vi orkade inte fixa med rotfrukter denna gång så vi köpte färdiga potatisklyftor men skulle nog rekommendera att följa receptet ändå. Man saknade någon typ av grönsak och det hade sett roligare ut på tallriken också!  Ingredienser1 flankstek, ca 500 gMarinad:½ dl rapsolja2 dl rött vin1 msk torkad timjan1 rödlök, klyftad½ tsk svartpeppar, malen½ tsk saltEn skvätt sojaÖrtig gräddsås:1 dl rött vin2 tsk torkad timjan2 msk japansk soja1 tsk konc oxfond2 dl vispgräddesalt och malen svartpepparca 1 dl vattenGör så här 1. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i köttet, täck med plastfolie och marinera i ca en timme.2. Lägg in potatisen i ugnen enligt instruktioner.3. Hetta upp en stekpanna med smör. När det tystnar är temperaturen tillräckligt hög för att lägga i köttet. Bryn köttet på båda sidorna och lägg över det i en ugnssäker form. Stick in röret till köttermometern i den tjockaste delen av köttet, och ställ in det i ugnen. Nu kan du stänga av ugnsvärmen och låta köttet bli klart i eftervärmen efter rotfrukterna/potatisen (cirka 200°). Ta ut köttet när innertemperaturen är cirka 60˚, ca tio minuter.4. Sås: Häll vin, timjan, soja och fond i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud på medelvärme utan lock tills buljongen kokat ihop något. Tillsätt grädden och låt koka ett par minuter tills såsen tjocknar. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.5. Låt köttet vila i smörpapper ca 5 minuter. Häll köttsaften från flanksteken, både från formen och från papperet, i såsen. Skär upp köttet i tunna, sneda skivor. Servera med rotfrukterna/potatisen och såsen.   Den här pastan har jag bara improviserat fram så därför har jag inga exakta mått. Man får helt enkelt testa sig fram men den blir väldigt god!Mitt tips är att om man älskar ost som jag är att köpa ett riktigt bra rivjärn, typ detta. Nu fick vi improvisera och ta osthyveln hehe..! IngredienserOxilé (alternativt annat kött eller kyckling)ChampinjonerSmörVitlökGräddeSoyaTryffeloljaKalvfondMatlagningsvin (vitt)ParmesanValfri pasta (Jag föredrar linguine)Salt och pepparGör så här1. Koka pasta enligt instruktionerna.2. Stek skivad svamp och vitlök i en stor klick smör.3. Tärna köttet och stek sedan det tillsammans med svampen, salta och peppra.4. Blanda i grädde, soja, fond, tryffelolja, vitt vin och låt koka upp. Riv ner lite parmesan och rör om tills såsen blir krämig. 5. När såsen känns klar, blanda i pasta och rör om. Servera med massa parmesan och en skvätt salt och peppar! Det här receptet har jag också improviserat fram, därför jag jag inga exakta mått utan man får improvisera sig fram!Just den här kvällen hade jag slutat sen och ville bara ha mat fort så tog några genvägar genom att ta färdiga sötpotatispommes, rödvinsås och vitlökssmör. Har man tiden och orken kan man såklart göra allt detta själv från grunden. Får bli någon annan gång! IngredienserBiffHaricots vertsSmörVitlökSötpotatispommesRödvinsåsVitlökssmörSalt och pepparGör så här1. Sätt på ungen och tillaga sötpotatisen enligt instruktioner.2. Stek haricots vertsen i rikligt med smör 1-2 vitlöksklyftor tills som blir ordentligt tillagade.3. Ta en separat stekpanna och hetta upp smör, stek sedan köttet snabbt och på högtemperatur och salta och peppra. Jag gillar medium så stekte bara en liten stund på varje sida. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det.4. Värm på rödvinsås5. Jag valde att servera haricots vertsen under köttbiten och sen tog jag sås och en klick vitlökssmör på.