



Nutella Chokladbollar
Nutella Chokladbollar
200g Smör, rumsvarmt
2dl Strösocker
1,5dl Vispgrädde
2tsk Vaniljsocker
2,5msk Kakao
6msk Obo'ypulver
1dl Nutella
1nypa Salt
13-15dl Havregryn - Efter behov så klart
Garnering:
Pärlsocker, Kokos, Strössel, Mandel, Choklad
> Vispa smör och socker fluffigt med elvisp
>Häll i grädden och vispa på hög hastighet tills du har en fluffig och ljus smet
> Tillsätt vaniljsocker, kakao, obo'ypulver, salt och nutellan
> Vispa ihop till en jämn smet
> Tillsätt till sist havregryn och vispa på medelhög hastighet med elvispen
> Meningen är att havregrynen ska krossas med hjälp av elvispen
> Ställ sedan smeten kallt i ca. 30min
> Rulla till bollar och rulla de sedan i önskad dekor som ex. Pärlsocker
> Förvara dina nutellabollar i en tätsluten burk i kylskåpet
> Går även att frysa