Hotteok ( Koreanska pannkakor)
HellooFör ett tag sedan så gjorde jag koreanska pannkakor som var supergodaaa! men som ändå tog lite tid att göra. Jag blev precis sugen på dom men är för lat för att göra just nu:( men jag tänkte att jag kunde dela med mig lite av vad det är;) Jo! Dom heter Hotteok och är söta koreanska pannkakor och är den mest kända gatumaten i Korea/ Busan. Fyllningen kan variera. Man kan ha ost, kött eller en söt fyllning vilket var det jag hade. Såhär ser dom ut: Här är lite recept på dom också;)Pannkakor 4 1/2 dl mjöl2,25 dl rismjöl 1 msk svarta sesamfrön (valfritt)1 pkt (11g) torrjäst2 msk Dansukker Rörsocker Strö 1 tsk salt3 1/2 dl mjölk, fingervarm1 msk rapsolja+ mer olja till stekningenFyllning 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker2 msk finhackade nötter av valfri sort1 msk kanel, eller annan valfri kryddaBlanda mjöl, torrjäst, sesamfrön, socker och salt i en stor skål.Häll i mjölken och 1 msk olja i mjölet och blanda med en träsked. Smeten kommer bli väldigt kletig.Täck skålen med plast och låt blandningen jäsa till dubbel storlek, 30-45 minuter.Stick ett hål i mitten av degen så att den sjunker ihop lite. Låt vila ytterligare 10 minuter.Gör fyllningen under tiden: Blanda farinsocker, nötter och kanel i en liten skål.Ta en liten bit deg och platta ut med din hand. Lägg i 1 msk av fyllningen i mitten och knip ihop kanterna mot mitten så det blir som en liten boll.Hetta upp stekpannan till medelvärme. Tillsätt rikligt med olja.Lägg ner bollen i stekpannan och platta försiktigt ut den, t ex med en skål med platt inoljad botten.När du ser att ytan puffar upp lite är det dags att vända. Tillsätt mer olja om så behövs. Ytan ska bli gyllene.Pannkakorna smakar godast nygjorda, men akta den varma fyllningen!