VIT OCH MÖRK CHOKLADMOUSSE

  Detta är en jätte god efterrätt som går relativt snabbt att göra. Receptet ser säkert ganska krångligt ut eftersom det blev jätte långt men det är inte alls så svårt. Det är helt klart värt jobbet. Så gott! Man kan ju också välja att bara göra den vita eller den mörka moussen.   Recept (10 portioner):   Vit: 200 g vit choklad1 äggula3 dl vispgrädde   Gör så här: Smält den vita chokladen över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna.Dela äggulan från vitan och vispa upp gulan lätt. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vispa den inte för hård, då blir moussen lättare grynig.Blanda ner äggulan, lite i taget i den smälta chokladen, rör konstant. Tillsätt sedan chokladsmeten i grädden och blanda allt noga.   Mörk:  180 g mörk choklad 2 äggulor 4 dl vispgrädde   Gör så här: Smält chokladen över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna något. Dela äggulorna från vitan och vispa upp gulorna lätt. Vispa grädden mjuk, inte för hård då blir moussen lätt grynig.  Rör ner äggulorna i chokladen. Sedan tillsätter du lite grädde i taget så att du får en jämn smet eftersom.   Chokladflakes: Mörk choklad   Gör så här: Smält chokladen över vattenbad och ringla sedan chokladen på ett bakplåtspapper med antingen en sked eller en spritspåse. Frys sedan i cirka 5 minuter.   Dekoration:  1-2 dl hallon   Uppläggningen: Ta fram glas eller små skålar som du vill servera i.  Skeda först i den mörka chokladmoussen så att det blir lika mycket i varje glas/skål. Skeda sedan i den vita chokladmoussen och stryk ut den. Låt stå i kylen i cirka 2 timmar innan servering. Dekorera med hallon och tryck försiktigt ned chokladflakesen.