TACOPAJ
Jag gjorde tacopaj för några dagar sedan till middag och den blev riktigt lyckad! Jag följde inte receptet riktigt, som vanligt... Men det var inte alls svår att göra och tog lagom med tid! 150 g Smör 3 dl vetemjöl 1 tsk paprikapulver 2 msk vatten 500 g köttfärs Smör att steka i 1 påse tacokrydda 1 dl vatten 2.5 dl creme fraiche 100 g körbärstomater Riven ost att strö över Paprika pulver att strö över Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel noggrant. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Halvera tomaterna. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche. Täck med tomathalvor, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.