PETIT-CHOUER

  ~ En bakelse som kan göras helt sockerfri och kalorisnål   Recept: 3 dl vatten 100 g smör 2 dl vetemjöl 3 mittemellan stora ägg 2 dl vispgrädde (vaniljsocker) (florsocker)   Gör så här: Klä en ev. 2 st plåtar med bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). Koka upp vatten och smör. Rör i mjölet. Låt massan koka under kraftig omrörning till den släpper kastrullens botten. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna. Tillsätt et ägg i taget under kraftig omrörning och rör en stund mellan äggen. Klicka eller spritsa ut smeten till valfri form.  Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Öppna inte ugnsluckan dom första tio minuterna, bakelserna är känsliga för drag. Ta ut dom och låt dom kallna. Vispa grädden ganska hård och smaksätt med vaniljsocker om du vill (tipset är att göra det för annars smakar det inte så mycket alls).  Skär bakelsen så det blir lock och botten. Fyll dom med grädde. Sikta över florsocker om du vill.  Bär kan också tillsättas i grädden för mer smak.   Dom här Petit-chouerna passade jag och Amelia på att baka när vi slutat tidigt. Faktisk ganska enkla att göra och det går ganska snabbt om man jobbar effektivt. Jag tycker det känns roligt att bjuda på som här bakelserna för dom är lite annorlunda, dom finns inte alltid på kakfatet. Själv har jag aldrig ätit såna här innan. Dom påminner lite om Glasswienerbröd tror jag.    Imorgon är planen att baka macarons med Tova, så det blir spännande! Jag har ju bakat macarons innan med smak av hjortron, choklad och hallon. Det är faktiskt roligt att baka dom med mycket små pillerjobb och jag tycker hallon blir bäst. Dock tar det väääldigt lång tid!