Red velvet cupcakes

Dessa cupcakes är mina absoluta favoriter! Den lätta chokladsmaken tillsammans med den lena cream cheesefrostingen är verkligen en helt perfekt kombination! Här kommer mitt favoritrecept på dessa läckerheter! RECEPT Cirka 12 stora cupcakes 4 msk smör 2 dl strösocker 1 stort ägg 3 msk kakao 1 tsk riktigt röd livsmedelsfärg - t.ex. Wilton "Red" 1 tsk vaniljsocker 1.2 dl kärnmjölk (tillsätt ungefär 1 tsk ättiksprit till 1.2 dl vanlig mjölk, rör om, och låt stå i 5 min. Mjölken kommer då bli klumpig och tjock, och det är precis så det ska vara). 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 0.5 tsk bikarbonat 2 tsk ättiksprit Cream cheese frosting: 100 gram rumsvarmt smör 100 gram färskost t.ex. Philadelphia 6 dl florsocker 2 msk mjölk 0.5 tsk vaniljsocker1 tsk pressad citronsaft 1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft). 2. Placera ut muffinsformarna i muffinsplåten och ställ åt sidan. 3. Börja med att smälta smöret och låt det svalna en aning. Häll det sedan i en bunke och tillsätt vaniljsocker, och strösocker och vispa sedan ihop.  4. Tillsätt sedan ägget och vispa i ungefär 1 minut.  5. Häll sedan i kakao och den röda färgen och rör ihop till en jämn, brunröd smet.  6. Nu är det dags att tillsätta mjölken, saltet och mjölet och vispa i några sekunder så att allt är jämt utblandat. Häll bikarbonaten i ett litet glas och tillsätt attikspriten och rör om. När det börjar bubbla och skumma så ska det hällas ner i smeten. Vispa i 10-15 sekunder tills allt är blandat. 7. Fyll muffinsformarna till ungefär 3/4 och grädda i 15-20 min beroende på storlek. De är klara när de känns lite studsiga på ytan och om du tar en tandpetare och sticker den genom muffinsen och den är torr när du tar upp den igen. Under tiden muffinsen svalnar kan du börja med frostingen. 8. Vispa ihop smöret och färskosten på hög hastighet i cirka 5 minuter. Tillsätt sedan florsockret och vaniljsockret och fortsätt vispa, på lite lägre hastighet, i några minuter till. Fyll sedan en spritspåse med frostingen och spritsa på alla cupcakes och dekorera med valfri topping, så som strössel, riven choklad eller dekorationer i t.ex. sockermassa.  KLART!  /Jolina