Min coola sockerkaka
Köpte en jätte cool silikonform på maxi och var tvungen att testa den och såhär blev resultatet. Grundrecept Sockerkaka 3 ekologiska ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Smör och ströbröd till formen Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller.