Glutenfri chokladcheesecake

Jag tycker egentligen om att baka men jag vill gärna kunna äta det jag bakar och därför behöver det vara glutenfritt. Det är lite svårare att baka med och därför blir det mer sällan... men den här goa cheesecaken som jag gjorde häromdagen har jag fått recept av en kompis som gulligt nog fyllt i egna kommentarer, helt idiotsäkert alltså... (nästan🙈) Här kommer i alla fall receptet:  Botten: 200g digestivekex 2msk kakao 150 g osaltat smör Fyllning: 900g Philadelphia ost190g socker1 tsk vaniljarom4 ägg200g grovt hackad mörkchokladUgnen ska vara på 150 grader. Kakan ska göras i en smord form på ca 23 cm i diameter. Det ska vara bakplåtspapper i botten.  1. Smält smöret.2. Mixa kexen och kakao i en matberedare tills kexen är söndersmulade. 3. Mixa ner smöret. 4. Tryck ut degen i botten på formen och ställ in i kylen under tiden som du gör själva cheesecaken.  själva cheesecaken:1. Smält chokladen i ett vattenbad.2. Blanda ost, socker och vaniljarom tills smeten blir tjock och slät. 3. Vispa i ett ägg i taget. Se till att allt blandas. Använd en slickepott för att peta ner det som handlar på kanten av bunken. Smeten ska vara slät och krämig. Vispa på medelhastighet för bästa resultat. 4. Blanda ner smeten i chokladen i omgångar. Försök göra detta på 5-6 ggr så smeten inte skär sig. 5. Ber smeten över den kalla kexbottnen. 6. Ställ formen på en plåt som är fylld med vatten. (Detta glömde jag bort eftersom jag tröttnade på att läsa receptet här...) 7. Kakan ska stå inne i ugnen ca 40-50 min. Fyllningen ska vara halvljus i kanterna och lös i mitten. (Det ser inte ut så på bilderna men detta klarade jag faktiskt av👍🏻) Efter 40 min ska den kollas regelbundet. (Detta pallade jag iofs inte utan hade tur att det blev bra ändå)8. Låt svalna lite och täck sen med plast och låt stå i kylen över natten. (Detta hade jag inte tid med pga dålig planering. Jag hade ca 1,5-2 timmar. Jag kylde ned med blöt handduk, sen in -med handduk- i kylen innan jag la den i frysen)  Den var i alla fall god. Och det kan ju bara gå bättre för dig när du bakar. Eller hur? 😂👍🏻