Bästa resmålen för tjejgänget

Bästa resmålen för tjejgänget

Bästa resmålen för tjejgänget

 

Planerar du och kompisarna en resa? Här tipsar reseexperten Lovisa de Geer om fem destinationer som har allt: bra shopping, god mat, perfekta drinkar och garanterat party.

 

Finns det något bättre än att resa iväg med sina bästa tjejkompisar en helg? Vi bad Lovisa de Geer, redaktör på resesajten Worldcitizen.se, tipsa om hennes absoluta favoritstopp just nu:

 

Tel Aviv

Vill ni åka på en rolig weekend? I så fall är det Tel Aviv som gäller. Här får ni bara inte missa att äta glass på Anitas, luncha på North Abraxas, dricka drinkar på The Normans takterass innan ni tar första bästa taxi till kändiskocken Eyal Shanis restaurang, The Salon, för en riktigt bra middag och dans på borden.

 

London

London har allt och lite till! Ät frukost på Farm Girl Cafe eller brunch på West Thirty Six, shoppa loss på Oxford Street, strosa i Hyde Park och boka personal shopping på Top Shop (det är gratis!). På eftermiddagen ska ni se till att lyxa till det med en blowdry. Middag äter ni på hajpade Peyote eller Casa Cruz. Prisvärt boende i London går alltid att hitta på Airbnb.

 

New York/Los Angeles

Är ni redo att resa lite längre? I så fall finns det få destinationer som slår New York och Los Angeles. Framförallt nu när SAS flyger direkt till bägge städerna. I New York får ni bara inte missa frukosten på hälsosamma Two Hands, secondhand shoppingen på INA och drinkarna på Paul’s Baby Grand. För er som har siktet inställt på Los Angeles kan jag rekommendera att checka in på chicka Mama Shelter, ikoniska Chateau Marmont eller lyxiga Shutters on the Beach. När ni ändå är i Venice Beach så se till att smita in på Gjelina för skönt häng och stans godaste köttbullesmörgås. Ett annat måste är att gå på LAs bästa nakenspa (ja, ni läste rätt!), Olympic Spa. Och vad ni än gör, missa inte världens bästa vegan-mexare, Gracias Madre.

 

Tokyo

Tokyo! Vilken stad. Full av inspiration – som en dröm. Här finns nämligen precis allt och lite till. Resan är lång men så värd det. Shoppingsugen? Skriv upp Tomorrowland, 1LDK och Biotop på din kom ihåg-lista. Förutom shopping så se till att ta ett foto (purikura) i fotoautomaten i Shibuya, sjung karaoke och ta ett japanskt bad. En absolut oslagbar middag får ni på trevliga KAN eller Narukiyo.

 

 

Du hittar fler härliga resetips på Worldcitizen.se.

 

 

Artikeln görs i samarbete med SAS och American Express.