Citroncheesecake med Passionsfrukt
Hej! Hittade detta receptet på Cheesecake. KOnstigt nog så har jag ALDRIG gjort cheesecake men om jag får säga det själv så blev denna helt otroligt god!! Bakade den till niornas slutmiddag med alla lärare och jag måste säga att det var en ära! Receptet fick jag skickat till mig personlogen av en nära vän som är såecialist på Cheesecake. Anledningen till att jag aldrig gjort det är för att jag har en så hemsk ostfobi. Jag kan liksom inte äta ost, haha. Så jag har alltid fått för mig att Cheesecake ska smaka så mjöligt som jag tror att ost gör. Men tvärt om!!! Till detta så gjorde jag också morotscupcakes med limefrosting. Niorna blev mycket nöjda :) 10 portioner 10 digestivekex 50 g smör eller margarin Fyllning: 4 gelatinblad 2 ägg 400 g philadelphiaost 2 dl crème fraiche 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 citron, rivet skal och pressad saft Glasyr: 1 gelatinblad 2 msk socker 4 msk vatten 2 passionsfrukter Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i kylen. Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme. Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär. ENJOY! Go get baking now!