Visby

  Första bilden: Restaurang Amarillo. Lammquesadillas med rotfrukter, tzatziki, tomatsalsa, grönsallad. Rökta räkor, aioli, surdegsbröd. Andra bilden: Restaurang Beyrouth. Falafel, patata harra, baba ghanoush, grillade kycklingspett.   Med plugg upp över öronen och en veckomeny bestående av fantasilösa matlådor drömmer jag mig bort till två matminnen från Visby. Beyrouth serverade utan tvekan den bästa mezen jag ätit och Lammquesadillan ovan var en smårätt utöver det vanliga. Älskade idén att använda typiska lokala råvaror för att göra en helt ny tappning av den annars ganska enkla mexikanska rätten. Hela Gotland är ju ett kulinariskt paradis och ett råvaru-mekka där närproducerat är en självklarhet.   Från Gotlands bryggeri kommer även mitt favoritöl, Sleepy Bulldog Pale Ale, som är bryggd på ljusare malt och har en fruktig smak som känns fräsch på sommaren. Den är döpt efter en bulldog som hette Krut vilket för övrigt är typ det gulligaste namnet ever på en hund varför jag har paxat det till mitt framtida husdjur.       Bild från Systembolaget.se