Vietnamese fresh spring rolls

Igår gjorde jag och killen färska vårrullar med dipp till middag. Himla mysigt att pyssla ihop sina vårrullar tillsammans och leka med smaker tycker jag.  Hade inte systemkameran så sorry för mobilbilder.     Kikade på lite olika recept och bestämde oss för att fylla våra rispapper med:   - lax - gurka - morötter - avokado - naturella jordnötter - mango  - koriander - böngroddar     Hyvlade långa strängar av grönsakerna med osthyvel, tärnade frukterna, krossade jordnötterna och hackade koriandern.   Skippa inte mangon! Den lyfte hela rätten med sin sötma, tyckte jag.      Man tar ett rispapper och doppar i varmt vatten i ca 10 sekunder, tills det mjuknat. Sedan lägger man det på en kökshandduk och lägger på fyllning. Viker över fyllningen, viker sedan in kanterna och rullar ihop.     Dippen är halva grejen i rätten. I våran hade vi:   - 2 msk sesamolja - 2 msk japansk soja - 2 msk hoisinsås  - juice från 1 lime  - 1 msk riven ingefära - hackad röd chili          Fulländad fredagsrätt. Fina färger, mycket näring och fullproppat med smaker.