Veggie dag och morotspasta med ugnsrostade grönsaker och röd pesto
Har kört all in veggo idag. Älskar att laga och äta vegetarisk mat även om jag inte är vegetarian på heltid så att säga. Det finns så mycket man kan göra med grönsaker, rotfrukter och baljväxter och så blir det så färgglatt och trevligt på tallriken. Lunchade på ett ställe som heter Légume som har en vegetarisk lunchbuffé. Där fanns vårrullar, hummus, tapenade, potatissallad med ajvar, grönsaker, svamp, kikärtsbiffar, grönsaksbiffar, lasagnerullar och en del annat som inte fick plats på min tallrik. Grönsakerna var lite smaklösa à la skolmatsal men i övrigt får den klart godkänt. Vårrullarna och kikärtsbiffarna var 10/10! Till middag plockade jag fram min nya favoritprodukt - grönsakspasta från Pastella. Den innehåller 40 % grönsaker och resten mjöl. Den tar 1 minut att koka och är inte särskilt dyr. WIN! Denna sort är gjord på morot men jag har även testat broccoli/ärtor som var lika grym. Till denna serverades det ugnsrostade grönsaker och röd pesto. Recept lyder som följer: Morotspasta med ugnsrostade grönsaker och röd pesto 1 förp morotspasta 1 burk röd pesto 1 zucchini 3 paprikor i olika färger 1 rödlök 1 vitlöksklyfta, hackad citronsaft olivolja salt, peppar Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Strimla grönsakerna och bred ut på en plåt. Häll på ordentligt med olivolja. Salta, peppra och häll på lite citronsaft. Sprid ut lite vitlök. Sätt in plåten högt upp i ugnen och rör om då och då. 3. Efter 15 min kan du sätta på grilleffekten på ugnen och köra 10-15 min till, tills grönsakerna blivit ordentligt rostade. 4. Koka pastan. Rör ner en massa pesto i pastan och servera tillsammans med grönsakerna.