Tomat- och skaldjurspasta
Tomat- och skaldjurspasta 4 port fullkornspasta 300 gram skaldjur 1 st fänkålsstånd 1 st gul lök 1 vitlöksklyfta 1 förp passerade tomater 1 st fiskbuljongtärning 1 tsk sambal oelek 1 msk citronsaft 1 msk timjan 1 msk olivolja salt, peppar riven parmesan 1. Koka pastan. 2. Hacka lök, fänkål och vitlök. Jag kör på stora bitar fänkål eftersom det är gott som fan. Stek i oljan tills de mjuknat något. 3. Häll på passerade tomater och smula ner buljongtärningen. Smaka av med sambal oelek, citron, timjan, salt och peppar. 4. När det puttrat ihop en stund och pastan börjat bli klar, lägg då i skaldjuren. Låt dem inte koka, då blir de skrumpna. Toppa med riven parmesan et voilà, näringsrik och god middag!