Sockerfria kladdkakemuffins
Häromdagen bakade vi en sockerfri variant på klassikern kladdkakemuffins. Dessa är sötade med stevia men jag skulle tippa på att det funkar bra att byta ut en del av stevian och kokosoljan mot smält mörk choklad istället, om man nu skulle vilja det. De blir supermumsiga men man måste lägga band på sig själv och inte smaka förrän de svalnat helt, det är då de blir knapriga på utsidan och gojsiga inuti :) Kladdkakemuffins 2 dl mandelmjöl 1,5 dl stevia strö 2 msk kakao nypa bakpulver nypa salt nypa vaniljpulver 2 st äggvitor 0,75 dl smält kokosolja Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 2. Vispa äggvitorna tillsammans med stevian med elvisp till ett fluff. Rör ner de torra ingredienserna. 3. Smält kokosoljan i mikron och rör sedan ner i de övriga ingredienserna. 4. Häll över i muffinsformar. Grädda i ca 10 min. Låt svalna.