Smokey barbeque ribs med coleslaw
Det är inte särskilt avancerat att tillaga revbensspjäll. Tvärtom så sköter de sig i stort sett själva i ugnen. Ska man göra det hela ordentligt tar de lite tid i anspråk, men det är ingen större insats gentemot det du får serverat efter ett par timmar. Förkokningen gör nämligen att revbensspjällen blir supermöra och suger åt sig massa smak från lagen som de kokas i. Här kommer mitt recept på långkokta revbensspjäll med barbequeglaze och hemmagjord coleslaw. Smokey barbeque ribs med coleslaw 1,2 kg tjocka revbensspjäll 1 gul lök 3 st vitlöksklyftor 1 morot 2 st lagerblad salt glaze: 1 dl flytande honung 1 dl farinsocker 2 dl smokey barbeque sauce Coleslaw typ 1/4 huvud vitkål, strimlad 1 stor morot, riven 1 rödlök, riven 1 dl lätt creme fraiche 0,5-1 dl majonnäs 1 msk dijonsenap salt, peppar Koka upp vatten så att det täcker spjällen, tillsammans med klyftad gul lök, hackad morot, vitlöksklyftor, mycket salt och lagerblad. Detta ska koka i ca 1,5 timme (för tjocka revbensspjäll). Snåla inte med saltet och tillbehören, det är dessa som ger smak åt köttet. Rör ihop glaze och coleslaw under tiden. Glazen på spisen så att sockret löses upp. Släng ICKE vattnet när du tagit upp revbensspjällen, utan sila det och häll upp i en behållare - vips har du en god buljong att använda vid ett senare tillfälle. Förvara i tättslutande burk i kylen. När den kallnat kommer allt fett flyta upp till ytan och bilda en liten fettkaka (blä haha). Den slänger du bort. Skulle gissa att buljongen håller sig färsk i tre dagar. Själv ska jag använda den till en soppa ikväll! Fortsättning följer. När du låtit revbensspjällen rinna av flyttar du över dem i en ugnsform och häller på glazen. Ingen jävla pensling. De ska bada i glaze. Kör in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Vänd på dem efter halva tiden. Resultatet? Succé. Supermört kött, krispig yta (vi körde grilleffekt sista minuterna) och härligt kladdig glaze. Tyvärr var den sistnämnda aningen för söt med allt socker. Men de går ju att variera i oändligheten så pröva er fram till det ni gillar bäst!