Pinspiration - Thai chicken meatballs in peanut sauce / red velvet cheesecake brownies

Idag blev det en tvårätters middag à la Pinterest. Jag är mer eller mindre besatt av att vara inne och scrolla i min feed på Pinterest. Är det någonstans det finns oändligt med matinspiration så är det där. Ibland söker jag efter en inspirationsbild utifrån vad jag är sugen på att laga och prövar mig därefter fram till ett recept, men många gånger kopierar jag bara rakt av, som idag. Det har sina fördelar och nackdelar. Det är förbannat krångligt med alla måttomvandlingar från amerikanska mått (oz, F, cups etc) men det lär man sig ju med tiden. Man får dessutom mer och mer mindervärdeskomplex varje gång man ser sitt färdiga resultat i kontrast till den ursprungliga kreatörens. Låter bilderna tala för sig själva.       Ja. Trots mobilkamera och mitt fula gula köksljus så bjuder jag på detta för det här, mina vänner, this was THE BOMB. Ni måste testa detta till helgen.      Thai chicken meatballs in peanut sauce   Kycklingbollar:  1 förp kycklingfärs à 500 gram 4 st schalottenlökar, finhackade 1 msk röd currypasta 1 msk fisksås 1 ägg 1 dl hackad koriander 2 dl ströbröd salt, peppar   Jordnötssås: 1 msk sesamolja 1 förp kokosmjölk, à 400 ml 1 msk röd currypasta 2 stora matskedar jordnötssmör farinsocker salt, peppar   Ris till servering   Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till kycklingbollarna i en skål. Rulla till bollar och lägg ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. 2. Medan kycklingen står i ugnen (30 min) kan du förbereda jordnötssåsen. Hetta upp olja och curry i en kastrull och fräs några minuter. Häll sedan på kokosmjölk och jordnötssmör. Låt koka upp och sjud sedan på svag värme. Smaka av med farinsocker, salt och peppar.  3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera kycklingbollarna tillsammans med jordnötssåsen och riset. Strö över lite koriander.            Och så till efterrätten. Red velvet brownies med cheesecake-swirl. Goda blev de, riktigt gooey (älskar ordet). Men inte fan blev de röda. Man ska alltså inte heller stirra sig blind på Pinterest-recepten, eller recept överlag för den delen. Det var alldeles för mycket kakao i det här receptet, vilket jag upptäckte lite för sent. Skriver ut ursprungsreceptet här i alla fall så får ni pröva er fram.    Red velvet cheesecake brownies      Brownie: 100 gram smör 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 1 msk vaniljsocker 1 msk röd hushållsfärg en nypa salt 0,5 tsk vinäger 2 ägg 2 dl vetemjöl   Cheesecake: 200 gram philadelphia 2 msk vaniljsocker 1 äggula   Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 180 grader.  2. Smält smöret i en kastrull. Rör sedan i alla ingredienser utom ägg och mjöl. Vispa äggen i en separat skål och häll sedan i dem i browniesmeten. Rör till sist i vetemjölet men blanda väldigt försiktigt. 3. Vispa samman ingredienserna till cheesecaken med elvisp. 4. Häll 3/4 av browniesmeten i en ugnsform, ca 20x20 cm. Klicka i cheesecakesmeten och därefter 1/4 av browniesmeten ovanpå. Gör virvlar med en kniv eller tandpetare. Grädda i ugnen i 30 min. Låt svalna helt!