Peanut butter jelly cookies
PB&J är en klassisk smakkombination, här i kakform. Lätt saltat jordnötssmör gör sig fantastiskt bra tillsammans med söt jordgubbssylt. Bakar du enligt mitt recept får du vetemjölsfria och sockerfria kakor (sylten är sötad med steviolglykocider, google is your friend) men det går naturligtvis att byta ut ingredienserna till andra mjölsorter eller addera annan sötning än banan och stevia. Se dock upp med måtten, googla på måttomvandlingstabell för respektive livsmedel (tex vaniljpulver består endast av malda vaniljstänger och därför behövs mycket mindre än om du använder vaniljsocker, stevia är flera hundra gånger sötare än socker och därför behövs mindre av det också..) Peanut butter jelly cookies, ca 6 st 1 dl mandelmjöl 0,5 dl kokosmjöl 1 tsk bakpulver 2 msk stevia nypa vaniljpulver nypa salt 1 dl jordnötssmör lite mosad banan eller någon matsked äppelmos jordgubbssylt Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och mosa därefter i jordnötssmör och banan. Forma till kakor och tryck ner tummen (sådana här kakor kallas thumbprint cookies) i varje kaka för att göra plats för en klick sylt i mitten. Klicka i sylten och grädda tills kakorna fått färg. Jag hade dem inne ca 10 min men hade kunnat haft dem inne längre, för de blev lite mjukare än jag ville ha dem.