Palsternackssoppa med valnötsbröd
Soppa igen, för tredje gången denna vecka. Jag prövade Jamie Olivers recept på het palsternackssoppa med garam masala. Den blir het och kryddig av ingefära, garam masala och chili men samtidigt balanserad av sötman från palsternackan som kommer fram extra tydligt när soppan får koka ett tag. Brödet på bilden är ett valnötsbröd bakat av min sambo som blev så himla gott! Han använde det HÄR recepet och resultatet blev över förväntan - nötig och lite söt smak och inte alls lika svampigt som LCHF-bröd brukar bli (obs ställer mig starkt emot LCHF som diet men det utesluter inte att man kan pröva LCHF-recept i sin matlagning). Palsternackssoppa 6 st palsternackor, skalade och grovt hackade 1 msk olivolja 1 liter grönsaksbuljong 5 dl matlagningsgrädde 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, hackade 4 cm ingefära, grovt hackad 1 msk garam masala 1 röd chili salt, peppar Gör såhär: 1. Fräs lök, vitlök och ingefära i olivolja i en stor kastrull. Blanda i garam masala och låt fräsa i några minuter tills löken mjuknat. 2. Lägg i palsternackan och låt den blandas med kryddan. Häll på buljong och grädde och koka upp. Salta och peppra rejält och lägg i hackad chili. 3. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 20 minuter eller tills palsternackan mjuknat. 4. Mixa soppan slät med mixerstav. Strö gärna över lite koriander till servering.