Nutellabullar och kanelbullar
Jag är egentligen lite smått allergisk mot den här tanken med att hela Sverige måste ställa sig och baka kanelbullar bara för att det råkar vara den 4:e oktober. Men vad fan. Föll själv offer för grupptrycket men eftersom jag fortfarande är lite häftigare än alla andra så gjorde jag även en sats nutellabullar. Nutellabullar och kanelbullar, ca 10 av varje 25 gram jäst för söta degar 7 dl vetemjöl 100 gram kvarg 10 % 0,5 dl strösocker 75 gram smör 1,5 dl mjölk nypa salt nypa kardemumma uppvispat ägg till pensling fyllning: nutella kanel strösocker smör Gör såhär: 1. Smält smöret och rör i mjölken. Låt svalna till fingervarmt. 2. Smula i jästen och rör om till den lösts upp. Rör i kvargen. 3. Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop de torra och de blöta ingredienserna till en deg. Täck med en handduk och låt jäsa 30 minuter. 4. Dela degen i två och kavla ut. Fyll den ena med smör, socker och kanel, den andra med nutella. Rulla ihop och skär upp i bitar. Lägg upp på plåt, täck igen och låt jäsa en gång till i 30 minuter. 5. Pensla bullarna med ägget. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.