Morotsbiffar med bulgursallad och hummus
Är besatt av grönsaker at the moment. Är sugen på grönsaker, frukt och baljväxter hela tiden men det gäller att kombinera dem på ett smart sätt så att man blir ordentligt mätt. Jag researchar frenetiskt efter nya recept och hittade här om dagen ett recept på morotsbiffar med hummus som jag gjorde om lite efter eget tycke - blev kanon! Morotsbiffar med bulgursallad och hummus (3-4 portioner) Morotsbiffar: 500 gram morötter 1 dl vetemjöl 1 ägg 0,5 dl sesamfrön hackad persilja cayennepeppar salt, peppar Bulgursallad: 3 portioner bulgur 250 gram cocktailtomater 1 påse à 65 gram babyspenat 200 gram fetaost olivolja citronsaft Hummus: 1 förp à 360 gram kokta kikärtor 1 msk tahini 1,5 vitlöksklyfta 3 msk olivolja citronsaft spiskummin salt Gör såhär: 1. Koka morötterna mjuka. 2. Gör hummusen under tiden. Mixa kikärtorna släta och tillsätt sedan övriga ingredienser. Snåla inte med spiskummin. Tillsätt mer olivolja efter önskad konsistens. Ställ åt sidan så länge. 3. Koka bulgur. 4. Mixa morötterna till en puré och blanda sedan i övriga ingredienser. Smeten är ganska kladdig så det går inte att forma till biffar innan. Klicka istället ut direkt i stekpannan. Stek på hög värme i olja, några minuter på varje sida. 5. Medan du steker biffarna - halvera tomaterna, tärna fetaosten och blanda med bulgur och spenat. Blanda med olivolja och citron som dressing. Servera allt tillsammans!