Macaroon

    Chokladmakaroner med hasselnötsfyllning   Makaroner: 4 st äggvitor 0,5 dl strösocker 150 gram (3 dl) mandelmjöl 4 dl florsocker 1 msk kakao   Smörkräm: 100 gram rumsvarmt smör 1,5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl nutella 2 msk kakao   Igår försökte jag och kärleken oss på att baka macarons. Vi använde oss av Leila's grundrecept. Tyvärr så sprack de flesta. Men övning ger ju färdighet. Sorry Leila men tänker skylla sprickorna liiiiite på två saker i ditt recept:   - istället för att blanda ner mandelmjöl och florsocker direkt i äggfluffet, så bör de blandas separat först och sedan siktas ner i fluffet. För nu blev det en del klumpar vilket gjorde att vi behövde blanda längre och fluffet minskade, vilket i sin tur gjorde kakorna ganska platta.   - låt makaronerna vila på plåten innan de sätts in i ugnen längre än 15 min, helst en timme.    Vi fyllde några med smörkräm smaksatt med hasselnöt och några med enbart nutella.  De blir särskilt goda när de får stå i kylen ett tag innan servering.   Mums. Och så gosigt att baka ihop när det regnar ute.