Lasagna rolls

Måste dela med mig av detta recept på lasagna rolls som vi prövade på förra veckan. Så himla gott! Fyllning kan man välja lite som man vill, vi gjorde hälften med färsk salsiccia, champinjoner och lök vilket nästan blev ännu bättre än spenat/ricotta.   Receptet och bilderna hittade jag på pinterest och kommer härifrån!           Lasagna rolls   1-2 paket färska lasagneplattor riven mozarella   Fyllning: 250 gram fryst, hackad, tinad spenat 500 gram ricotta 1 ägg 1 vitlöksklyfta, pressad salt peppar   Tomatsås: 2 förp krossade tomater 1 gul lök 1 vitlöksklyfta, hackad en kruka basilika 2 msk olivolja 1 msk socker salt  peppar   Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 180 grader.  2. Börja med tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i olivolja en liten stund. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda på svag värme några minuter.  3. Blanda ingredienserna till fyllningen. Vi körde som sagt hälften spenat/ricotta och andra hälften med färsk salsiccia och champinjoner som stektes tillsammans med lök och kryddor.  3. Tag en lasagneplatta och dela den i lagom stora bitar för att göra rullar av, se bilden ovan. Lägg på fyllning och rulla ihop. Dela i mindre bitar. 4. Häll 2/3 av tomatsåsen i en ugnsform. Ställ sedan ner rullarna i såsen. Toppa med resten av tomatsåsen och riven mozarella. Grädda i ugnen 20-30 minuter eller tills osten fått färg.