Långkokt chili på högrev, mörk choklad och mörk lager med limesyrad rödlök och tomat-koriandersalsa
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Första gången jag gör långkok faktiskt. Det blev gott men väntar med att dela med mig av recept tills dess att vi har prövat oss fram till THE långkok. För det måste man ju. Ta bort, lägga till, mer si, mindre så - det är dina preferenser som är receptmakaren. Vi dunkade i alla fall på rejält med massa olika chilisar, mörk choklad, mörk lager osv och det hela fick puttra i 7 timmar. Som tillbehör ville vi ha något enkelt och serverade rostat surdegsbröd, avokado, gräddfil, limesyrad rödlök och tomat-koriandersalsa. Den limesyrade rödlöken måste ni testa, den kommer att bli en ny favorit. Limesyrad rödlök 2 rödlökar saften från 2 lime salt, socker Skiva rödlöken tunnt, gärna med mandolin. Blanda med lime, socker och salt. Låt stå och gotta sig ett tag innan servering. Tomat-koriandersalsa 300 g körsbärstomater 1 kruka koriander olivolja vitvinsvinäger salt, peppar, socker Skiva tomaterna, hacka koriandern och blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt, peppar och socker.