Kolafyllda päronmuffins
För ett tag sen så kom jag över ett recept på kolafyllda päronmuffins med crumble och har inte kunnat släppa tanken på det sedan dess. Hur gott låter det inte? Så lagom till helgen bakade jag en plåt muffins och de blev precis lika goda som jag trott. Receptet är från ICA men med lite justeringar. Till exempel tog jag dubbelt så mycket kola (såklart, more is more) och så bytte jag ut en del av sockret mot farinsocker för djupare kolasmak. Ingredienser: 1 päron Crumble: 40 g smör 1 dl havregryn 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 1/2 krm salt Muffins: 2 ägg 0,75 dl strösocker 0,75 dl farinsocker 1 msk vaniljsocker 100 g smält smör 2 dl mjölk (3 %) 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 krm salt Fyllning: 1 burk Dulce de Leche (sötad kondenserad mjölk) flingsalt Gör såhär: Skala och tärna päronet. Crumble: Blanda smör, havregryn, vetemjöl, socker och salt till en smuldeg. Muffins: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smält smör i en kastrull. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Rör ner mjölblandningen i smeten. Klicka i en sked med dulce de leche i varje muffinsform. Häll på muffinssmet. Klicka sedan i en till sked dulce de leche och några päronbitar. Toppa med crumble och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 min.