Just another burger
Igår hade jag och killen laddat upp hela dagen för att göra dumplings. Researchat recept och jag var redo att ta mig an hantverket som dumplingtillverkningen innebär. Men den asiatiska butiken hade satt upp en skylt med "REST" på dörren (vem fan gör så) och Luthagens livs aka världens sämsta matbutik hade av oförklarliga skäl stängt sin delidisk lördagkvällen till ära (vem fan gör så!?!?!?) och hade inte heller någon färdigpackad fläskfärs i butiken, så det gick ju ganska så käpprätt åt helvete. Så istället bestämde vi oss för att göra burgare, vilket aldrig kan bli fel. Men eftersom delidisken var stängd kunde vi inte beställa butiksmald färs av högrev och entrecôte. Ni som har turen att bo bredvid en mer välfungerande butik än Luthagens livs kan istället följa detta recept när ni ska göra era burgers. Hur som helst så fick det duga med färdiga, färska högrevsburgare, inte helt fel det heller, även om de var betydligt svårare att steka och något mindre saftiga. Sist testade vi Texas longhorn's burger buns som var lite av en besvikelse - för torra och lite för söta i smaken. Denna gång prövade vi istället Ica God Smak Brioche-hamburgerbröd som var toppen! Mycket färska och fluffiga. Rekommenderas. Jag gjorde en variant av Flippin burgers klassiska Flippin', jag gillar när det är enkelt. Kött, bröd, ost, ketchup, hamburgergurka, tomat, gul lök och så en liten twist med Johnny's senap mango och habanero. Den blev 10/10!