Honey walnut crusted salmon & lemon garlic roasted bussels sprouts

  Det här är nog det godaste jag lagat på länge. Smakexplosioner! I honung- och valnötstoppingen på laxen dominerar sötman och framhävs lite extra av en nypa het cayenne och syra från vinäger. Den söta toppingen gör sig i sin tur så bra tillsammans med syran och sältan från den citron- och vitlöksrostade brysselkålen.    Honung- och valnötstoppad laxfilé  4 laxfiléer  2 dl valnötter, hackade  4 msk honung  1 msk äppelcidervinäger cayennepeppar salt, peppar   Rör ihop ingredienserna till toppingen och klicka ut på laxfiléerna.      Citron- och vitlöksrostad brysselkål färsk brysselkål massor av pressad vitlök  sjukt mycket citronsaft  rejält med olivolja  en sandlåda med flingsalt och peppar     Sorry för de oklara måttangivelserna men man måste nämligen gå på känsla. Dela brysselkålen i två och lägg halvorna i en ugnsform. Blanda alltsammans och skjutsa in i ugnen på 200 grader i 20 min eller tills de fått lite färg. När det gått 20 min kan du sänka temperaturen till 150 grader, flytta ner kålen till botten och skjutsa in laxen i mitten. Laxen kan du baka i 20 min och låta brysselkålen stå kvar under tiden så att den blir färdig samtidigt. Håll koll på den bara så att den inte bränns vid.