Hjortskavsgryta
Svårt att få en grå-brun gryta att se aptitlig ut på bild, speciellt när man inte över huvud taget behärskar fotografering, men JÄVLAR vad bra denna blev. Min egen variant av skavgryta. En klassisk ska väl innehålla enbär, messmör och liknande men jag blandade det jag trodde passade bra och OM det gjorde. TRY IT!!! Ingredienser: 1 gul lök 1 förp kronhjortsskav eller annat skav 1 förp matbas havre 1 burk konserverade kantareller (kan bytas ut mot t.ex. färska champinjoner. Har stått och gjort risotto och grytor otaliga gånger denna höst och önskat att jag hade ett lager med kantareller i frysen.) 2-3 dl buljong (hönsbuljongtärning + 2-3 dl vatten) 2 msk lingonsylt japansk soja olivolja salt, peppar Gör såhär: 1. Hacka löken och stek i oljan en liten stund. 2. Bryn sedan skaven tillsammans med löken enligt anvisningarna på förpackningen. 3. I med buljong och sedan matbasen. 4. I med kantarellerna (har du färsk svamp, bryn dem tillsammans med löken i steg 1) 5. Smaka av med salt, peppar, soja och lingonsylt. Jag överdriver som vanligt. 6. Låt puttra en liten stund. Servera med ris eller potatis eller vad fan du vill (hatar att alla recept alltid ska uppmana en på det där sättet, som om allt annat vore förbjudet). Jag rekommenderar långkornigt ris och en extra klick lingonsylt!