Grönsaksbiffar med granatäppelsallad och chilimayo
Dagens veggo, som faktiskt till och med gick hem hos mitt sällskap tillika envis carnivore, blev dessa spröda grönsaksbiffar tillsammans med en färgstark sallad och en hemslagen chilimajonnäs. Det här med mayo är ju underligt alltså. Googlar du recept på majonnäs med vitlök- eller chilismak är det sannolikt att kreatören inte har varit mer uppfinningsrik än att gå till kylskåpet och blanda ut innehållet i den färdiga majonnästuben med lite smaksättning från kryddhyllan. Hallå? Efter att ha haft diverse burk- och tubmajonnäser i mitt kylskåp är nya budord nummer 1 i mitt kök numera: du skall inga andra majonnäser hava jämte den hemslagna. För det första är färdig majonnäs inte ens gott, det smakar plast och transfett. Sen har man ju oftast de flesta ingredienser hemma och det är inte alls svårt. Mitt recept hittar du nedan! Grönsaksbiffar 1 broccolibukett 1 burk majskorn 4 st små rivna morötter 2 dl ströbröd 1/2 dl vetemjöl 3 ägg 1-2 dl riven ost, jag tog mozzarella och präst 2 hackade vitlöksklyftor 1/2 gul lök salt, peppar Gör såhär: Koka broccolin mjuk och skär sedan i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en skål och forma därefter till biffar. Stek i olja några minuter på varje sida. Granatäpplesallad 1 dl granatäpplekärnor 250 gram cocktailomater 1 gul paprika limejuice havssalt Gör såhär: Dela tomaterna i kvartar och hacka paprikan. Blanda med granatäpplekärnorna och pressa över limejuice och havssalt. Chilimajonnäs 1 röd chili, hackad 2 dl neutral olja 1 äggula 1 msk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 1 msk tomatpuré salt, peppar Gör såhär: Mixa alla ingredienser utom oljan med en stavmixer. Byt sedan till en visp och vispa kraftigt medan du häller i oljan, till en början droppvis, därefter i en tunn stråle.