Fyra måsten i Stockholm
Brittiskt koncept - Burger and Lobster Det brittiska succékonceptet Burger and Lobster slår upp portarna på Norrlandsgatan nu i sommar av krögarna Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt. Menyn består kort och gott av hummer, hamburgare och lobster roll. En av varje tack. Bild instagram @burgerandlobster Italiensk lyx - Un Poco Lockar av den enkla anledningen att det finns få italienska krogar i Stockholm som erbjuder just italiensk lyx och inte en slafsig carbonara som försvenskats med en halvliter grädde. Läser man menyn fastnar blicken flertalet gånger på 48 månaders parmesan och tryffel, och bara där börjar ju smaklökarna applådera. Drömmer om att på min födelsedag få äta mig igenom deras avsmakningsmeny på nio rätter som bland annat innehåller tryffelstuvade makaroner med citron och gräslök, och stekt hängmörad biff med rökt silverlökspuré mmmmmhmmmmm. Bilder instagram @unpocosthlm American diner - Hearts I anslutning till Nordic Light Hotel ligger denna amerikansk-italienska restaurang vars instagrambilder jag smått dör för. No words needed. ALLTSÅ TITTA: Kolla in milkshakesen med obligatorisk cherry on top. Eller de friterade risottobollarna i högra hörnet. Bild från Hearts hemsida. Gratinerad hummer med vitlök, persilja och parmesan En drömmig dessertvåffla Eller vad sägs om en Burgersaurus Rex med dubbelt kött, pepper jack-ost, Coca Cola-karamelliserad lök och honung- och dijonnesås Bilder från instagram @hearts_sthlm Eko - Koloni Raw food och eko i ny tappning. Bara idén om en "Skål" som det kallas på menyn är ju helt fantastisk. En skål med massa hälsosamt gottis. En råkostbas på romansallad blandad med ekorapsolja, grovt havssalt, strimlad sockerärta och böngroddar, blandat med linsröra, fetakräm, jordgubbs- och valnötsröra, morötter, selleri och rårisblandning. Till detta hade jag beställt en kallpressad juice med apelsin, morot, grape, ingefära och baobab. Och kanske en raw kladdkaka till efterrrätt. Bilder instagram @koloniab