Favoritbröd

Uppsatsskrivande på dagarna och dansklasser på kvällarna gör att både matlagning och bakning blir lite lidande för min del just nu. Men vad passar sig väl bättre vid tidsbrist än att baka mitt favoritbröd - ett "röra-ihop-bröd" som inte behöver jäsas, är mättande och underbart saftigt av honung, yoghurt och riven morot. Har sett att det finns varianter på detta och det går bra att köra med rivet äpple istället för morot, sirap istället för honung, kvarg eller filmjölk istället för yoghurt eller ett alternativt mjöl. Hitta din favorit :)      Favoritbröd  2 dl havregryn 5 dl fullkornsdinkelmjöl  1dl linfrön 1 dl sesamfrön 2 tsk bikarbonat en nypa salt 3 msk honung 1 riven morot 4 dl yoghurt (3 % för rätt konsistens) Toppa med solrosfrön Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.  Tillsätt sedan de blöta och blanda till en kletig smet. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda i ugnen i ca 30-40 min.  Brödet blir väldigt kompakt, saftigt och mättande. Jag brukar skära upp mitt i ca 15-20 skivor och frysa in.