En matlista
Vad åt du senast?Frukost. Valnötsbröd på surdeg med kallrökt lax, pepparrotsfärskost, spenat och tomat. Den sista måltiden, om du fick välja?En riktigt saftig hamburgare. Det tröttnar jag aldrig på. Min & killens burgare på högrev/entrecôte med cheddar, dressing, tomat, gurka och hemmagjord lökring! Bästa restaurangmåltiden? Oj jag vet inte, gud vad svårt. När jag var liten var vi mycket i Tunisien när min pappa jobbade, och då åt vi alltid helt fantastisk inhemsk nordafrikansk mat, med mycket kryddor och råvaror. Och så var allt så vackert upplagt jämt. Bästa snackset? Cashewnötter. Vad orsakade förra bakfyllan?Valborg, behöver jag säga mer... Mat som du alltid har hemma? Basvaror som jag ALLTID har: havregryn, ägg, vitlök, jordnötssmör, olivolja. Sånt som jag ÖNSKAR att jag alltid hade hemma: färsk koriander, färsk basilika, färsk lax. Vad blir det till middag?Killen sitter just nu och kollar recept. Jag har hört förslag som schnitzel eller lasagne med salsiccia. Vad det blir återstår att se. Mat du hatar? Hatar vet jag inte. Men ogillar starkt halvfabrikat. Finns inget värre än typ Denniskorv. Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv? Kladdkaka/brownies. En raw-brownie :) Typisk skollunch? Fisk med sås och potatis aka: sprödbakad fisk, panerad fisk, fiskpanetter, fiskpinnar, ungsstekt fisk osv osv osv... Vad är det knäppaste i din kyl?Har inte så mycket knäppt i kylen just nu. En burk senapssill är väl det ovanligaste. Och vad har du i grönsakslådan?Just nu gurka, soltorkade tomater, vitlök och morötter. Brukar inte köpa frukt och grönt i förväg utan köper det mest direkt när jag ska använda det, för att slippa slänga saker som blir gammalt. Ost?Finost: Taleggio. Fulost: Präst. Bästa stället att handla mat?I Uppsala: Ica väst. I Stockholm: Daglivs vid Fridhemsplan.