Eggs benedict
För några dagar sedan gjorde vi eggs benedict till frukost. Otroligt gott och perfekt semesterfrukost när man har extra tid. Eggs benedict Börja med hollandaisen som tar längst tid. Hollandaisesås Smält 150 gram smör i en kastrull. Låt svalna lite. Vispa 3 äggulor i en skål över vattenbad. Tillsätt smöret droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning. Vispa tills du har en tjock sås. Smaksätt med pressad citron, salt, vitpeppar och en nypa cayennepeppar om du vill ha lite sting. Pocherat ägg Koka upp vatten i en kastrull. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt 1 msk ättika och en nypa salt. Knäck ägget i en skål. Rör om med en sked tills vattnet bildar en virvel. Häll sedan i ägget i virveln så att äggvitan omsluter gulan. Låt ligga i några minuter, ca 4 minuter blir lagom för en rinnig gula. Ta upp äggen med hålslev. Medan du pocherar äggen kan du rosta brödskivor i stekpanna med lite smör. Helst ska det vara english muffin men det funkar bra med ciabatta eller liknande. Lägg på några skivor skinka eller bacon eller vad som nu faller dig i smaken. Lägg på ägget, toppa med hollandaise och garnera med lite gräslök.