Dark chocolate salted caramel oreo pie
Anledningar till att den här kakan är fantastisk: 1. Mörk choklad med havssalt. 2. Salt karamell. 3. Oreos. Och inte så mycket mer än det egentligen. Det är, tro det eller ej, bara fem ingredienser i det här underverket. Inspirationen hittade jag på Pinterest, men de amerikanska måtten är ju så krångliga så jag tänkte att jag skriver ut min variant här för er: Dark chocolate salted caramel oreo pie Ingredienser: Botten: 25 gram smält smör 1 förp oreo-kakor, 14 st Karamell: 150 gram smör 1 dl farinsocker 0,5 dl vispgrädde Chokladganache: 100 gram mörk choklad 1 dl vispgrädde Gör såhär: Mixa kakorna i mixer till smulor. Blanda i det smälta smöret tills det bildar en formbar massa. Tryck ut i botten av en pajform, och upp längs kanterna. Ställ in i frysen medan du gör karamellen. Smält smör tillsammans med farinsocker på medelvärme. Vispa konstant. Ta bort från plattan när det börjar bubbla. Tillsätt grädden och en nypa havssalt och fortsätt vispa några minuter tills du har en tjock sås. Låt svalna i ca 15 min innan du häller ut karamellen i kakbottnen. Ställ därefter tillbaka formen i frysen, men inte alltför länge - bara tills karamellen är formbar, inte fryst. Ca 20 minuter blir bra. Smält choklad och vispa sedan i vispgrädde. Bred ut ganachen över karamellagret och toppa med havssalt. Låt stelna i kylen. Förvara i kyl.