Crêpes à la Cappiriciosa
På Nyhetsmorgon i söndags gjorde de Capricciosa-crêpes som jag sedan lagade på kvällen till mig och killen. Han är så jävla kreativ och föreslog direkt en variant med kantareller och västerbottensost (Kantricciosa, haahahaha min humor). Ska testa det framöver men nu hade jag nästan alla ingredienser hemma så det fick bli orginalreceptet. Åse Falkman Fredriksson använde sig av färdig pizzasås men jag hittade på min egen: Livets pizzasås by anotherfoodblog: 1 förp. passerade tomater (varför har alla recept krossade?? Det är väl ändå en SÅS vi vill ha?) 1 msk olivolja 1 msk av något som förtjockar, t.ex maizena, kokosmjöl eller vetemjöl. Mycket salt - (alla recept säger typ 0,5 tsk salt - screw them säger jag och ÖS PÅ med samtliga kryddor) MINST 1 vitlöksklyfta, jag hade två medelstora.. 2 msk oregano (smula den innan du häller ner den så kommer smakerna fram) 1 msk svartpeppar Lite sötning, t.ex. socker, stevia, honung. Jag använde en hel förpackning tomater à 500 gram så sparade det som blev över till mina köttbullar till matlådan. Eller vad man nu kan tänka sig ha en god tomatsås till d.v.s. typ allt. OBS! De kallas LCHF-crêpes och det är inget jag förespråkar för fem jävla öre nu eller någonsin ever i framtiden. Vare sig du väljer att lägga till dem i den här måltiden eller äta dem under resten av dagen så EAT YOUR CARBS!!!!!!!!!!!! Ingredienser: Crêpes 3 dl mjölk 4 ägg 1,5 msk fiberhusk 2 nypor salt nypa vaniljpulver (för att det inte ska smaka bara ägg) Fyllning 200 g champinjoner 200 g rökt skinka 200 g riven mozzarella 2 dl pizzasås 1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå i kylen medan du gör resten. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ingredienserna till crêpen, låt stå och svälla och grädda dem sedan. 3. Skiva och fräs champinjonerna. Strimla skinkan. 4. Fyll crêpen med skinka, champinjoner och riven mozzarella, strö över oregano. Spara lite mozzarella till garnering. 5. Rulla ihop crêpsen och lägg med skarven neråt i smord ugnsform. Fördela tomatsåsen ovanpå i en sträng över varje crêpe, toppa med riven ost. Gratinera i ugn i cirka 8–10 minuter. Serverade med blandsallad med avokado och cocktailtomater.