Crispy fish taco
Fish taco har man ju hört många lovord om. En fräschare och lättare variant, sägs det. Och det är väl ganska genialiskt att förena den svenska fredagsmysfavoriten med sin ständiga strävan att få med fisk på matlistan minst två gånger i veckan. Gör man på mitt sätt med pankopanering och egengjord taco-rub blir man i alla fall inte besviken, mvh självgod. Crispy fish taco 400 gram torskfilé tortillabröd hemmagjord guacamole tacosås grönsaker: majs, rödlök, tomat etc smör och rapsolja till stekning panering: ca 1/2 påse pankoströbröd till 400 gram torsk 2 ägg 2 dl vetemjöl taco-rub: 2 msk paprikapulver 1 krm cayennepeppar 2 msk spiskummin 1 msk vitlökspulver 1 msk oregano salt, peppar Gör såhär: 1. Strimla fisken. 2. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in fisken med den. 3. Vispa upp äggen i en skål och häll ut mjöl på en tallrik. Vänd fisken i mjöl, ägg och slutligen panko.. 4. Stek fisken i en blandning av smör och rapsolja tills paneringen har fått fin färg, kontrollera att fisken är klar. Servera tillsammans med tillbehören.