Chicken tikka masala
Det finns inget regelrätt sätt att tillaga chicken tikka masala på. Det enda kriteriet är att det är kyckling i en masala (=kryddblandning). Den här varianten är dock den bästa om du frågar mig. Chicken tikka masala 1 kg kycklingfiléer, strimlad Sås: 1 gul lök 5 klyftor vitlök en rejäl bit ingefära 1 förp krossade tomater 2 msk tomatpuré olivolja 1 dl vispgrädde 2 dl yoghurt - jag använde grekisk yoghurt garam masala chilipulver malen koriander gurkmeja färsk persilja salt, peppar Till servering: Basmatiris Naan-bröd Gör såhär: 1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. 2. Grovhacka lök, ingefära och vitlök. Såsen ska mixas senare så det spelar ingen roll hur du hackar. Stek lök i olivolja i några minuter tills de mjuknat men inte fått färg. Därefter i med ingefäran och vitlöken. 3. Häll på krossade tomater, tomatpuré, vispgrädde, garam masala, chili, koriander, gurkmeja, persilja, salt och peppar. Spara lite persilja till garnering. Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 min. Överdriv med kryddorna. Ofta står det 1 msk i receptet men dunka då på med typ 3. Var inte rädd, den här rätten ska smaka! 4. Mixa såsen slät med mixerstav. 5. Stek kycklingen tills den är tillagad. Häll såsen över kycklingen i pannan. Till sist blandar du i yoghurten. 6. Garnera med persilja. Servera tillsammans med ris och naanbröd.