Chicken pie
Ibland bestämmer jag mig för att nej, jag ska inte gå och handla, jag ska använda det jag redan har och skapa något nytt. Dels för att det är ett sätt att tvinga fram kreativiteten hos sig själv, men också för att det så många gånger går precis lika bra att skippa en ingrediens eller laborera med det som redan finns i skafferiet. Det jag hade att jobba med igår kväll var några frysta, färdigstekta kycklinglårfiléer, fryst spenat, soltorkade tomater, cocktailtomater och riven mozzarella. Och av detta föddes denna kycklingpaj. Pajskal:0,75 dl olivolja3 dl valfritt mjöl2 msk kallt vatten 2 krm salt Jag började med pajskalet. Jag hade inget smör så körde på olivolja. Gick precis lika bra. Blanda ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylen i 1 timme. Detta gör att den färdiga pajen blir sprödare. Tryck sedan ut degen i en osmord pajform, nagga bottnen och låt vila i frysen i ca 10 min för att inte degen ska halka ner i formen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 min. Fyllning:4 st strimlade, färdigstekta kycklinglårfiléernågra halverade cocktailtomaterca 8 st hackade soltorkade tomaterspenat (blir nog bättre med färsk, men jag hade fryst hemma)riven mozzarella Fördela fyllningen i pajskalet förutom mozzarellan som du strör över när du hällt på äggstanningen. Äggstanning:4 små ägg salt, peppar Vispa och häll över fyllningen. Det blev bara fyra vispade ägg till äggstanningen, men det märktes inte alls i slutresultatet. Nästan bättre än med mjölk kan jag tycka, eftersom fyllningen stannade fortare i ugnen. Jag hade min inne i ca 20 min.