Chicken nuggets / mango-avokadosalsa / dipp med mango chutney & curry
Ni som följer lilla bloggy har nog märkt att lördagmiddag för mig och min kille innebär att vi tar oss an en ny anrättning. Avancerad eller ej - det viktiga är att det är något som vi aldrig testat förut. Igår blev det hemmagjorda chicken nuggets. Mango-avokadosalsan är en favorit hos oss sedan tidigare, men den passade bra tillsammans med dippen på mango chutney och curry som jag komponerade ihop. Chicken nuggets är enkelt att göra själv och mycket godare än att köpa färdigt. Det går att variera paneringen i det oändliga. Här har vi använt oss av det japanska ströbrödet panko, med större bitar för krispigare panering. Det går utmärkt att använda vanligt ströbröd, mandelmjöl, havremjöl, frön, cornflakes (!), kokosmjöl, kokosflingor.. Här är en spännande sida med inspo för olika slags smaksättningar på nuggets ! Såhär gjorde vi: Chicken nuggets 900 gram kycklingbröstfiléer 2 dl vetemjöl 2 st ägg 2 dl panko 2 msk olja salt, peppar 1. Strimla kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Salta och peppra. 2. Vänd dem i mjöl, ägg och till sist i panko. 3. Stek nuggetsen på hög värme i oljan i någon minut, tills de fått lite färg. 4. Lägg över på en plåt och grädda 10 minuter i ugnen på 200 grader, dubbelkolla att de är färdiga. Mango-avokadosalsa 1 st mango 2 st avokado 1 stor tomat 1 st röd chili 1 kruka koriander lite limejuice 1. Tärna mango, avokado och tomat. 2. Hacka chili och koriander. 3. Rör ihop alltsammans och smaka av med pressad lime. Dipp med mango chutney & curry 2 dl turkisk yoghurt 0,5 dl mango chutney 1 msk curry 1 st vitlöksklyfta nypa salt Rör ihop alltsammans.