Cauliflower tots, chipotlemayo, nektarin- och pekannötssallad

    De här små ugnsbakade blomkålsbitarna är helt underbart goda. De påminner lite om jalapeno poppers och funkar både som snacks, förrätt eller varmrätt. Vi hade bara fryst blomkål hemma och det funkade finfint, men se till att krama ur vätskan ordentligt. Jag använder mig sällan av exakta mått, men uppskattningsvis såg receptet ut såhär:   Cauliflower tots 1 färskt blomkålshuvud eller ett paket fryst 2 dl panko, japanskt ströbröd 2 dl riven parmesanost 1 kruka färsk koriander 1 röd chilifrukt 1 ägg olivolja salt, peppar   Gör såhär:  1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Riv den råa, färska blomkålen. Har du fryst blomkål så tinar du den och pressar ut så mycket vätska som du kan. Lite svårare att riva den, så det går bra att mixa.  3. Hacka chili och koriander.  4. Blanda blomkål, chili, koriander, ströbröd, parmesan, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma till små tots (motsvarande ord på svenska!?) och lägg på bakplåtspapper. Pensla med olivolja. 5. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.   Serverade tillsammans med en nektarin- och pekannötssallad med bladspenat, avokado, rödlök, cocktailtomater, olivolja och citron. Chipotlemayon stod killen för men tror att han hade i majonnäs, creme fraiche, chipotle paste och lite ketchup :)