Broccolisoppa med cashewcreme
Vad fina ni är som kikar in här varje dag även under mitt lilla juluppehåll. Nu är jag tillbaka på banan! Har en drös med nya recept att dela med mig av. Först ut är en vegansk broccolisoppa med cashewcreme som jag gjorde igår. Har sopp-mani at the moment. Gjorde den här fisksoppan här om dagen och fick feeling. Det är ju oslagbart att gosa in sig i soffan med en tallrik med soppa när det är såhär kallt, det är liksom en helt annorlunda känsla att bli varm inifrån än att värma sig med en filt. Fattar ni? Nä. Broccolisoppa med cashewcreme 800 gram broccoli, fryst eller färsk 2 st gula lökar 3 st vitlökslyftor en näve persilja en nypa cayennepeppar 6 dl grönsaksbuljong saft från 1/2 citron 1/2 sats cashewcreme (se nedan) salt, peppar Cashewcremen kräver lite pyssel. Du bör blötlägga nötterna i minst 3 timmar, annars blir det mer ett mjöl än en creme. Om ni orkar bry er så gör blötlägging av nötter även att det blir lättare för kroppen att ta upp näringsämnena! Cashewcreme 150 gram cashewnötter 2 dl vatten en nypa salt 2 msk citronsaft 1 vitlöksklyfta Gör såhär: 1. Täck cashewnötterna med vatten i en skål och låt stå i rumstemperatur i minst 3 timmar. Häll av, lägg ner i en mixer och tillsätt nytt vatten (2 dl). Tillsätt övriga ingredienser och mixa, ganska länge, tills det har blivit en slät kräm. 2. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull tills löken mjuknat. Häll på buljong och koka upp. Har du färsk broccoli, tillsätt den nu och låt den koka tills den är mjuk. Fryst behöver bara vara i någon minut tills den blivit varm. 3. Ta hälften av cashewcremen och rör i den i soppan. 4. Tillsätt citronsaft, persilja, cayennepeppar, salt och peppar. 5. Mixa soppan slät med mixerstav. Servera med cashewcremen!