Barobao

Baos har snabbt intagit den sedan länge etablerade fine fast food-trenden i Stockholm. En bao är ett ångkokt bröd med fyllning, typ som en asiatisk taco. Har länge varit inställd på att testa utbudet hos Barobao på Hornsgatan, vid Mariatorget, då jag uteslutande hört hyllningar om stället.      En inte särskilt lång meny, vilket bådar gott i och med att detta ofta är karaktäristiskt för ställen som fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet.      På rekommendation från servitrisen delade vi först på tonfisken (mitten) med grönsaker, sjögräs, yuzu-dressing och en smaksatt gräddfil i mitten. God och fräsch, men kunde inte mäta sig med baosen. Två baos räckte alldeles utmärkt för at bli mätt. I förgrunden ser ni kycklingen och fläsksidan som jag tog. Min kompis valde också en kyckling-bao och så en organic broccoli bao som såg himla god ut, får testa den nästa gång.       Närmast i bild: kyckling-bao med kimchi, sesamfrön, salladslök och en gudomlig dressing. Bakom: långbakad grissida med hoisinsås, inlagd gurka, jordnötter och koriander. Fantastiska båda två men får jag välja en att rekommendera så säger jag kycklingen. Kan låta lite läskigt med ångkokt bröd men det bara smälte i munnen och lyfte fram smakerna i fyllningen. Ni vill inte missa det här stället!