Aubergine rolls

Har jobbat hela helgen, så har inget spännande i matväg att visa er från den. Däremot tänkte jag bjuda på receptet på mina uuuuunderbara aubergine rolls som jag gjorde till middag idag. Jag är ju en sucker för cannelloni så varför inte testa på en variant med aubergine? Man kan tänka sig att skivorna ska vara svåra att rulla ihop, men förstek dem i olivolja så är det superenkelt.      De ser lite ut som punschrullar, eller hur? Haha.    Aubergine rolls, 2-3 portioner   1 stor aubergine 200 gram ricotta 150 gram fryst bladspenat salt, peppar 1 vitlöksklyfta, pressad olivolja   Tomatsås: 200 gram passerade tomater 2 st schalottenlökar (eller gul lök), hackade 1 vitlökslyfta, hackad olivolja salt, peppar     Gör såhär:   1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Börja med tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull. Häll över tomater. Salta och peppra och låt puttra på låg värme.  3. Skiva auberginen på längden i 0,5 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och stek dem mjuka. 4. Blanda ricotta med spenat, vitlök, salt och peppar i en skål. Klicka ut en liten mängd längst ner på aubergineskivan och rulla sedan ihop.  5. Häll lite av tomatsåsen i botten av en ugnsform. Placera auberginerullarna i formen och toppa med resten av tomatsåsen. Gratinera i ugnen i 15 min.